Vi kör logotyp

Om flygteknikprogrammet

Drömmer du om att jobba i luften? Då är flygbranschen något för dig. Men alla jobb flyger faktiskt inte – flygmekaniker och -tekniker stannar oftast på marken men är minst lika viktiga. I en så pass högteknologisk miljö som flygbranschen får du arbeta väldigt praktiskt inom ett område som utvecklas konstant.

Den här utvecklingen kan du alltså vara en del av. Här kan du läsa mer om vad du kan jobba med – och vad som krävs för att du ska ta dig dit.

 

Foto: Evelina Carborn

Flygtekniker

Är du intresserad av teknik – både teoretiskt och praktiskt – och samtidigt gillar flygplan? Då är nog flygteknik något för dig. Förutom underhåll och reparationer gör du felsökningar på flygplan som inte fungerar som de ska och inspektioner av flygplan som ska lyfta.

Läs mer

Flygmekaniker

Flygmekaniker arbetar med underhåll, tillsyn och reparationer av flygplan och helikoptrar – men du kan också jobba med tillverkningen av nya flygplan. Flygbranschen är en högteknologisk bransch och en stor del av flygplanen består idag av datorer, elektronik och IT – så ett teknikintresse är ett måste.

Läs mer