Vi kör logotyp

Från den 15 april till 10 maj har Transportföretagens slutprov pågått för gymnasieelever som pluggar fordons- och transportprogrammet. I år så deltog 1192 elever och 118 skolor.

Slutprovet innebär att elever inom fem olika yrkesgrenar bilskadereparation, maskinteknik, lastbilsteknik, personbilsteknik och reservdelskunskap. I provet så får eleverna testa sina kunskaper i de olika grenarna och när de har klarat provet så får eleverna ett intyg. Det intyget kan eleverna senare använda när de ska söka jobb efter studenten som ett bevis på deras kunskaper. Det är inte ett praktiskt prov som lackerarnas yrkesprov, utan detta provet görs digitalt.

Stort grattis till vinnarna som är:

Victor Schölin Larsson från Örebro som vann i lastbilsteknik.
”Jag är jätteglad över att ha vunnit slutprovet i lastbilsteknik. Jag har tränat hårt och vinsten är ett kvitto på att jag satsat på något jag verkligen tycker är kul”.

Jonas Jonsson från Torsby som vann i grenen personbilsteknik.
”Att få avsluta sin tid efter tre år på en fantastisk gymnasieskolan med bäst resultat på slutprovet känns oerhört bra. Jag är en ”vinnarskalle” med stort tålamod som ständigt vill utveckla mig själv som fordonsmekaniker. Mitt enorma intresse för bilar och väldigt hårt pluggande var mitt recept för att vinna slutprovet”

Axel Wiström från Kalmar som vann i maskinteknik
”Jag är jätteglad över att ha vunnit slutprovet i maskinteknik. Jag har tränat hårt och vinsten är ett kvitto på att jag satsat på något jag verkligen tycker är kul”

Tobias Ädel-Tisak och Viktor Magnusson som båda kommer från Bollnäs vann i grenarna bilskadereparation och reservdelskunskap.

”Det är fantastiskt kul att ha vunnit slutprovet i reservdelskunskap. Det ger extra energi att fortsätta inom motorbranschen”, säger Tobias Ädel-Tisak.

”Jag är jätteglad över att ha vunnit slutprovet i bilskadereparation. Jag har tränat hårt och vinsten är ett kvitto på att jag satsat på något jag verkligen tycker är kul”, säger Viktor Magnusson.