Vi kör logotyp

Vad är ”Vi Kör”?

Det här är en sajt för dig som vill veta mer om transportnäringens yrkesprogram på gymnasiet, och yrkena som de leder till. Idag finns det ett jättestort behov av nya mekaniker, manskap, bussförare, verkstadschefer och fordonslackerare, bara för att nämna några. Så kommer det också att fortsätta vara många år framåt. Därför vill vi göra det lättare för dig som är nyfiken att lära dig mer om de många och spännande möjligheter och karriärvägar som finns i branschen.

Här visar vi hur det faktiskt är att jobba i till exempel en bilverkstad eller på ett fartyg. Datorer och teknik är numera vardag i dessa yrken, där ingen dag är den andra lik.

Vi vill visa att det går att jobba med sin dröm. Det går att välja en gymnasielinje som ger jobb direkt efter studenten. Det går att ha roligt på jobbet.

Vi kör Sverige framåt, tillsammans!

Transportföretagen

Vilka är då ”vi”? Bakom den här sajten står Transportföretagen – en arbetsgivar- och branschorganisation inom transportnäringen som stöttar sina medlemsföretag i olika frågor.

En av frågorna som Transportföretagen driver extra hårt är den om kompetensförsörjning, alltså att få tillräckligt många att utbilda sig till transportyrken idag så att vi har tillräckligt med till exempel lastbilsförare och mekaniker om tio, tjugo och trettio år. Att lyckas med det är en utmaning – därför vill vi lyfta hur roligt man kan ha på jobbet efter att ha gått ett av transportnäringens yrkesprogram på gymnasiet.

 

Läs om transportföretagen