Vi kör logotyp

Vi kör! #1 | Oscar och Lisa testar yrket lastbilsmekaniker

I första avsnittet provar Oscar & Lisa på att vara lastbilsmekaniker hos Tobias på STS Kungsängen. Vad gör man egentligen om dagarna? Var sitter ens motorn? Och hur mycket kommer Lisa utklassa Oscar i dagens tävling?

Fler klipp

Vi kör! #2 | Oscar och Lisa testar yrket maskinmekaniker

I andra avsnittet provar Oscar & Lisa på att vara maskinmekaniker hos Freddy. Heter det verkligen grävmaskin? Hur ser en dag ut på fältet? Och kommer Oscar äntligen få sin revansch? Antagligen inte.

Vi kör! #3 | Oscar och Lisa testar yrket billackerare

I tredje avsnittet provar Oscar & Lisa på att vara billackerare hos Frida på Olofsson Bil i Haninge. Hur svårt kan det egentligen vara att matcha en färg? Visst görs allt av maskiner? Och kommer Oscar äntligen kunna utklassa Lisa nu när det inte har med mekning att göra?

Vi kör! #4 | Oscar och Lisa testar yrket personbilsmekaniker

I sista avsnittet provar Oscar & Lisa på att vara personbilsmekaniker hos Jonathan på Bilia i Nacka. Hur går det till i en verkstad? Hur lång tid tar det att byta bakbromsar med hjälp av en dator? Och kan Oscar fuska fram en seger?

Q&A | Fem snabba frågor om fordon och transporter

Testa dina kunskaper om yrken inom fordons-och transportbranschen tillsammans med Oscar Zia och Lisa Jonasson. I vilket yrke är datorn den nya skiftnyckeln och vad heter egentligen de där stora maskinerna med skopa och larver?

Motorman

Finn jobbar som motorman ombord på ett fartyg. Vad gör han om dagarna? Vad tycker han är det bästa med sitt jobb?

Matros

Linnea jobbar som lättmatros ombord på ett fartyg. Hon gillar variation och att det händer något nytt varje dag.