Vi kör logotyp

Vi kör! #2 | Oscar och Lisa testar yrket maskinmekaniker

Oscar och Lisa träffar maskinmekanikern Freddy som utmanar dem i att sätta fast nya bandplattor på en grävmaskin. Vem vinner?

Fler klipp

#3 Maskinmekaniker på Swecon – häng med Freddy!

Vi följer med Freddy Mannström en heldag i arbetet som Maskinmekaniker på Swecon. Här får vi se hur en av hans roliga arbetsdagar ser ut, genom en GoPro!

#2 Matros på Tallink Silja – häng med Cattis!

Vi följer med Cattis Almlöf en heldag i arbetet som Matros på Tallink Silja. Matros är ett väldigt varierande yrke och dagarna ser väldigt olika ut. Här får vi se hur en av hennes arbetsdagar ser ut, genom en GoPro!

#1 Motorman på Tallink Silja – häng med Richard!

Vi följer med Richard Birgander en heldag i arbetet som motorman på Tallink Silja. Här får vi se hur hans arbetsdag ser ut, genom en GoPro!

Vi kör! #1 | Oscar och Lisa testar yrket lastbilsmekaniker

I första avsnittet provar Oscar & Lisa på att vara lastbilsmekaniker hos Tobias på STS Kungsängen. Vad gör man egentligen om dagarna? Var sitter ens motorn? Och hur mycket kommer Lisa utklassa Oscar i dagens tävling?

Mathias Röstberg, guldmedaljör i Yrkes-SM

Mathias Röstberg fick jobb direkt och tog Yrkes-SM guld genom sin gymnasieutbildning, hur grymt låter inte det?

Vi kör! #3 | Oscar och Lisa testar yrket billackerare

I tredje avsnittet provar Oscar & Lisa på att vara billackerare hos Frida på Olofsson Bil i Haninge. Hur svårt kan det egentligen vara att matcha en färg? Visst görs allt av maskiner? Och kommer Oscar äntligen kunna utklassa Lisa nu när det inte har med mekning att göra?