Vi kör logotyp

Vi kör! #3 | Oscar och Lisa testar yrket billackerare

Fler klipp

#1 Motorman på Tallink Silja – häng med Richard!

Vi följer med Richard Birgander en heldag i arbetet som motorman på Tallink Silja. Här får vi se hur hans arbetsdag ser ut, genom en GoPro!

Vi kör! #1 | Oscar och Lisa testar yrket lastbilsmekaniker

I första avsnittet provar Oscar & Lisa på att vara lastbilsmekaniker hos Tobias på STS Kungsängen. Vad gör man egentligen om dagarna? Var sitter ens motorn? Och hur mycket kommer Lisa utklassa Oscar i dagens tävling?

Mathias Röstberg, guldmedaljör i Yrkes-SM

Mathias Röstberg fick jobb direkt och tog Yrkes-SM guld genom sin gymnasieutbildning, hur grymt låter inte det?

Vi kör! #2 | Oscar och Lisa testar yrket maskinmekaniker

I andra avsnittet provar Oscar & Lisa på att vara maskinmekaniker hos Freddy. Heter det verkligen grävmaskin? Hur ser en dag ut på fältet? Och kommer Oscar äntligen få sin revansch? Antagligen inte.

Vi kör! #4 | Oscar och Lisa testar yrket personbilsmekaniker

I sista avsnittet provar Oscar & Lisa på att vara personbilsmekaniker hos Jonathan på Bilia i Nacka. Hur går det till i en verkstad? Hur lång tid tar det att byta bakbromsar med hjälp av en dator? Och kan Oscar fuska fram en seger?

Q&A | Fem snabba frågor om fordon och transporter

Testa dina kunskaper om yrken inom fordons-och transportbranschen tillsammans med Oscar Zia och Lisa Jonasson. I vilket yrke är datorn den nya skiftnyckeln och vad heter egentligen de där stora maskinerna med skopa och larver?