Vi kör logotyp

Järvaveckan

Vi kommer att vara på plats på Järvaveckan från 14 – 16 juni. Den 14 kommer Nissan att vara på plats med oss och 15 & 16 kommer Volkswagen vara på plats. Om du ska dit så får du inte missa att komma förbi oss, ses där!

Läs mer

Grattis till Sveriges bästa ungdomsmekaniker!

Från den 15 april till 10 maj har Transportföretagens slutprov pågått för gymnasieelever som pluggar fordons- och transportprogrammet. I år så deltog 1192 elever och 118 skolor.

Läs mer

Bilen startar inte – vad kan felet vara?

Du har jobbat som personbilsmekaniker i ett par månader och börjar bli riktigt grym på ditt jobb.

Testa dina kunskaper

”Det är viktigt att vara kreativ och hitta nya lösningar”

Oskar Thulin tog gick ut skolan 2017 och fick jobb direkt efter studenten. Han fick sitt jobb genom den praktikplats han hade under utbildningen. Oskar tog guldet i bilskadeteknik vid yrkes-SM 2018. Idag jobbar Oskar på Toveks bil i Lund.

Läs mer

Dags att förtöja – vet du hur man gör?

Du går andra året på sjöfartsutbildningen med inriktning mot däck och just nu jobbar ni på skolfartyget.

Testa dina kunskaper

”Variation, mycket ansvar och ett jobb som jag kan vara stolt över”

Caroline Söderqvist pluggade flykteknikerprogrammet på gymnasiet, efter det så läste hon på yrkeshögskolan och blev färdigutbildad flygtekniker. Efter utbildningen fick hon chansen att tävla i Yrkes-SM där hon tog guld! Idag jobbar hon på Patria Helicopters i Linköping.

Läs mer

”Det bästa av två världar”

Patrick Ingel jobbar som reservdelsspecialist på Din bil i Bromma. Patrcik jobbar på telefonorder, det betyder att kunder ringer in till honom och beställer delar eller frågar om hjälp.

Läs mer

Det behövs nya delar till en bil – vet du hur man gör?

Du har precis tagit studenten och börjat jobba på en större auktoriserad bilverkstad. Idag ska du hjälpa en mekaniker med att ta fram reservdelar till en bil som har kommit in till verkstaden.

Testa dina kunskaper

Framtiden för transportbranschen

Vissa tror att jobben kommer att försvinna från transportsektorn i framtiden, med tanke på självkörande transporter med mera. Det är sant att vissa jobb kan komma att försvinna, men med ny teknik skapas också nya jobb inom transportbranschen.

Läs mer